Nederlandse sport & TV kijken in het buitenland

Inhoud

Als je op vakantie bent in het buitenland of voor werk en je wilt naar de Nederlandse televisie kijken zul je al snel merken dat het vaak wordt geblokkeerd. Balen natuurlijk. Zo mis je net dat ene programma wat je zo graag wilt zien.

Gelukkig is er een oplossing om alsnog je favoriete programma’s en sportwedstrijden te kijken: met een VPN. Hoe dat werkt gaan we je uitleggen in dit artikel.

Doen met een VPN alsof Nederland je locatie is

In het buitenland worden de Nederlandse zenders vaak geblokkeerd. Met behulp VPN is het mogelijk om te doen alsof Nederland je locatie is. Dit terwijl je je eigenlijk bevindt in een heel ander land. Dat zorgt ervoor dat je gewoon naar de Nederlandse televisie kunt kijken en ook je favoriete sportprogramma’s kunt volgen.

Om hier gebruik van te kunnen maken moet je een abonnement afsluiten bij één van de vele VPN aanbieders. Er zijn ook gratis aanbieders beschikbaar maar daar kleven een heleboel nadelen aan.

De software die je vervolgens nodig hebt wordt gratis aan je aangeboden. Je kunt het gebruiken op je laptop maar ook op je smartphone.

De software geeft je de mogelijkheid om een locatie uit te kiezen, in dit geval Nederland en vervolgens kun je verbinding gaan maken. De blokkade van de Nederlandse zenders worden opgeheven.

Waarom worden Nederlandse zenders geblokkeerd?

Je weet nu hoe je Nederlandse programma’s in het buitenland kunt kijken, maar waarom worden ze eigenlijk geblokkeerd?

Dat heeft allemaal te maken met de uitzendrechten. Programma’s verkopen hun rechten aan een land. Als een ander land het programma ook wilt uitzenden zullen ze hiervoor een geldbedrag neer moeten tellen.

Met behulp van jouw IP-adres weten ze je locatie waardoor het mogelijk wordt om het te blokkeren.

Jouw artikel ook promoten op Calza?