Nieuwe puppy? Leer deze zeker deze 3 trucjes!

Inhoud

Een pup in huis betekent ook dat je hem verschillende trucjes aan moet gaan leren zodat er beter wordt gehoorzaamd. De belangrijkste trucjes zijn natuurlijk blijf, zitten en liggen.

We leggen je stap voor stap uit hoe je dat het best kunt aanpakken.

Zorgen dat een puppy blijft

De eerste truc dat iedere puppy geleerd moet worden is om te blijven waar die is. ‘blijf’ is het commando dat je gaat gebruiken. Om dit voor elkaar te krijgen zorg je ervoor dat je viervoeter gaat zitten.

Neem een snoepje in je hand en laat dat vervolgens duidelijk zien. Zeg ‘blijf’ terwijl je elke keer een stapje naar achteren doet. Blijft je pup zitten? Dan mag je hem belonen.

Hond leren om te zitten

Met behulp van het commando ‘zit’ kun je je pup leren om te gaan zitten. Zorg dat je wat lekkers bij de hand hebt en laat je viervoeter de snack omhoog volgen.

Dat zorgt er in de meeste gevallen voor dat de pup automatisch een zitbeweging gaat maken. Als de kont daadwerkelijk de grond raakt is de beloning verdiend.

Pup leren om te gaan liggen

Natuurlijk wil jij je puppy ook leren om te gaan liggen. Ga recht voor je hond staan en zak door je knieën zodat je ongeveer op dezelfde lengte zit. Zorg dat je viervoeter gaat zitten en laat zien dat je een snack vast hebt.

De hond zal proberen om het te pakken. Aan jou de taak om elke keer je hand beetje voor beetje weg te trekken. Je pup gaat vanzelf liggen. Zorg dat je het commando ‘af’ gebruikt.

Jouw artikel ook promoten op Calza?